Balayage Stockholm

snabb åtkomst

Balayage Stockholm – Vi på salong Bella Vita i Södermalm (Stockholm) har ett stort intresse och kunskaper inom färg och form. Vi erbjuder ett flertal olika färgningsmetoder för att ta fram den nyans just du önskar för Balayage, Sombre eller Ombre.

Alla behandlingar börjas med en konsultation och håranalys där vi går igenom dina förväntningar samt vad som är möjligt att göra just för ditt hår, sedan skräddarsy vi en behandling som passar dig. Balayage är en frihandsapplicering, för dig som önskar ljusare skiftningar på håret med mjuka övergångar från din naturliga bottenfärg. Det passar dig som vill ha en naturlig uppljusning av håret utan någon synlig utväxt. Schamponering, hårbottenmassage och styling ingår alltid vid bokning av den här behandlingen.

Vad är en Balayage?

Ordet balayage kommer från frankrike och uttalas BAH-LEE-AGE det är en uppljusning teknik där man inte använder sig av folie. Balayage är inte en look utan en teknik som din frisör handmålar eller “sveper” färgen direkt på håret för att skapa en mer naturlig look som känns solkysst och som fejdas ut med tiden utan någon tydlig utväxt.
Din frisör kan använda både ljusa och mörka färger med den här tekniken för att skapa dimensioner med en naturlig övergång från mörkare till ljusare. Resultatet blir då en bechy sun-kissed look med slingor som är några steg ljusare än din naturliga hårfärg.

De blonda trendena forsätter att utveklas och de sträcker sig från balayage till illuminage. I bilderna har vi använt oss av nya balayage tekniker som kallas brazilian illuminage. Detta är en naturlig balayage full av lyster som ger en lyxig känsla. Den ramar in ansiktet och framhäver kronlinjen.

balayage Stockholm
Balayage Stockholm

De blonda trendena forsätter att utveklas och de sträcker sig från balayage till illuminage. I bilderna har vi använt oss av nya balayage tekniker som kallas brazilian illuminage. Detta är en naturlig balayage full av lyster som ger en lyxig känsla. Den ramar in ansiktet och framhäver kronlinjen.

Balayage blev populärt 2014 och är fortfarande eftersom att det är en mer hållbar färgteknik som gör att du inte behöver gå lika ofta till din frisör. Med andra ord så kräver balayage tekniken alltså mindre underhåll än vanliga slingor. Du kan vänta ca 12 veckor eller mer innan du behöver fixa din utväxt igen till skillnad från vanliga slingor som du kanske behöver fixa var sjunde eller åttonde vecka. Därför skadar man håret mindre med balayage tekniken.
Din frisör kan lätt skräddarsy för vad som passar just dig med denna teknik.

Omvänd balayage

Det är som det låter och är en teknik där din frisör jobbar med lowlights, alltså mörkare toner än du har i ditt hår för att skapa djup och dimensioner, oftast i blonda hår. Det får dina blonda slingor att poppa och skapa kontrast för en mer naturlig känsla.
Så vem kan prova en omvänd balayage? Alla kan, din frisör skräddarsyr det som passar dig bäst!
Den här tekniken passar väldigt bra på blonda hår som har överarbetats med slingor eller som blivit väldigt solblekta och önskar att gå tillbaka till en mer naturlig färg med mindre synlig utväxt.
Om du har mörkt eller brunt hår och vill ha mer liv i håret med en naturlig känsla utan att ljusa upp det är omvänd balayage ett bra alternativ för dig.

Andra bayalage termer som babylights, ombré och sombré:

Balayage är en generell term medans babylights, ombré och sombré termerna framhäver andra resultat relaterat till balayage och hänvisar mer till slutresultatet än själva tekniken.

Ombré

Är en skarpare version av bayalage med hårdare kontraster från en mörk botten till ljusa längder och med en hårdare övergång.

Sombré:

Är väldigt mjuk med en naturlig övergång och en solkysst känsla från mörkare botten till ca 1-2 steg ljusare längder med hjälp av många babylights.

Ombré (vänster) och Sombré (höger)

Balayage Stockholm
Balayage

Ombré (vänster) och Sombré (höger)

Babylights:

Är också en typ av slingor. Men du tar väldigt tunna och små sektioner av håret för en subtil och ett solkysst resultat.

Ombré (vänster), Sombré (mitten), och babylights (höger)

Salong bella vita|Balayage Stockholm
Salong bella vita|Balayage Stockholm
Salong bella vita|Balayage Stockholm

Skillnaden mellan vanlig balayage och omvänd balayage:

Vanlig balayage ger dig den där ljusa, solkyssta och svepande känslan medans den omvända balayagen jobbar vi med mörka toner för att få djupet. Så skillnaden på dessa två tekniker är uppljusning vs. tonar ner och färgar mörkare.

Skillnaden mellan balayage och highlights:

Highlights är en generell term och hänvisar till hår som är ljusare än din basfärg, då är oftast metoden med folie vanligast. Foliet används för att separera dom färgade hårstråna från resterande hår.Foliet hjälper till att effektivisera blekningsprocessen och stänga in värmen. När man använder folie gör man oftast slingorna tätt intill skalpen.
Balayage däremot skiljer sig från vanliga highlights då man oftast inte använder folie med den tekniken utan målar på fri hand.

Balayage Stockholm – Har du frågor går det bra att kontakta oss ringa oss på 08 – 604 80 50 eller maila oss  salongbellavita@gmail.com Följ oss gärna på Instagram